Pilottikohteita värillisille aurinkopaneeleille

Aurinkopaneelien ei tarvitse olla tylsän mustia. Nykyisin on saatavilla aurinkopaneeleja, joissa paneelin etupuolen lasi on sävytetty luoden paneeleille kauniin ulkoasun.  Olemme ottaneet nämä näyttävät vaihtoehdot tarjontaamme. Nyt onkin etsinnässä pilottikohteita, joihin näitä Suomessa ennen näkemättömiä paneeleja asennetaan! 

Saatavilla on paneeleita kuudessa eri värissä kahdelta eri valmistajalta. Sävytys pudottaa hieman paneelin tehoa, mutta ei niin paljon kuin ensialkuun ajattelisi. Esimerkiksi N-Tyypin kennolla ja TOPCon-teknologialla toteutettuna oranssin paneelin teho on 380W kun samankokoisen mustan paneelin teho olisi 420-430W. Itse olen ainakin todella innoissani näistä uudenlaisista paneeleista!

Terracotta sulautuu kauniisti punatiileen

Alla oleva kuva on Hollannista. Rakennuksen punatiiliseen julkisivuun on asennettu oransseja terracotan värisiä aurinkopaneeleja, jotka sulautuvat kauniisti kokonaisuuteen. Nähdessäni kuvan kysyin itseltäni, kuinka monta punatiilistä rakennusta Suomessa on? Monta! 

Värillisillä paneeleilla saisi esimerkiksi mukavasti eloa Suomessa hyvin yleiseen valkoiseen kerrostalon päätyseinään. 

Mitä pilottikohteelta?

Perjaatteessa pilottikohde voi olla mikä tahansa kohde, joka haluaa hankkia tavanomaisten paneelien sijasta värilliset aurinkopaneelit. Erityisen mieluista olisi kuitenkin löytää kohde, johon tehtäisiin joko asennus seinälle tai esimerkiksi katolle näkyvään paikkaan. 

Piloteissa ota yhteys

Vesa Robertsson, vesa.robertsson@energio.fi, 0407231191

1 kommentti

  • Tervehdys Nokialta. Rakennamme 3-kerroksista kivitaloa. Olen suunnitellut parvekkeen kaiteeseen aurinkopaneeleita seuraavasti. Itään 3 kpl ja etelään 4 kpl. Tämä rakennelma näkyy hyvin kadulta ja puistosta. Lisäksi lasiterassin katolle tulee aurinkopaneeleita. Toteutus mikroinverttereillä, parvekkeen kaiteet yksivaiheisina, kattojärjestelmä 3 vaiheisena.
    Jos kiinnostaa pilottihankkeeksi, niin voimme jatkaa keskustelua sähköpostitse, jolloin mittapiirustuksien ja kuvien lähettäminen helpottuu.. YT Pertti Kaastinen

    Pertti Kaastinen

Jätä kommentti