Aurinkosähköjärjestelmät taloyhtiöille

Energiayhteisöt ovat tehneet aurinkosähköjärjestelmistä huomattavasti kannattavampia taloyhtiöille

Pyydä tarjous

Energiayhteisö mahdollistanut suuremmat ja kannattavammat järjestelmät

Lakimuutos teki aurinkosähköjärjestelmän hankkimisesta aiempaa kannattavampaa taloyhtiöille.

Taloyhtiö voi nyt perustaa paikallisen energiayhteisön, joka rinnastetaan sähkön pientuottajaan. Tällöin taloyhtiön ei tarvitse maksaa tuottamastaan sähköstä veroja. Aurinkosähkön tuoton voi jyvittää taloyhtiön asukkaille kiinteistösähkön lisäksi. Näin ollen aurinkovoimalasta saadaan irti suurin mahdollinen hyöty.

Mitoitus kohteen mukaan


Aurinkosähköjärjestelmä mitoitetaan asiantuntijamme toimesta kohteen sähkönkulutuksen mukaan niin, että järjestelmän taloudellinen hyöty saadaan maksimoitua. Mitoituksessa on hyvä ottaa myös huomioon esimerkiksi tulevaisuudessa hankittava sähköautojen latauspisteet, lämpöpumppu tai muut sähkönkulutukseen merkittävästi vaikuttavat tekijät

Energio on Suomen vahvimpien yritysten joukossa

Energio on Suomen vahvimpien yritysten joukossa, jotta voit olla varma, että olemme jatkossakin palvelemassa taloyhtiötänne olipa kyse sitten järjestelmän laajentamisesta, uudesta järjestelmästä tai takuuasioiden hoidosta

Voiko kattoremontille saada energiatukea?

Monen teollisuushalllin, toimitilan, koulun, toimiston tai muun rakennuksen katto aiheuttaa ongelmia, vuotaa, on vaikea korjata tai on jo tullut ti...

Asennus vaihtoehdot

Harjakattoasennus

Harjakattoasennus on yleisin tapa asentaa aurinkopaneelit. Paneelit tulevat katon suuntaisesti. Tällä tavoin saadaan katolle yleensä maksimaalinen määrä paneeleita. Telineitä on saatavilla kaikille yleisimmille harjakattotyypeille. Tosin jotkin erikoistiilet ja ruoteiden sijoittelut voivat estää asennuksen. Vaikka katon kulma ei olisi optimaalinen, on katonsuuntainen asennus yleensä kattavampi tapa asentaa kuin säätökolmiot.

Tasakattoasennus "etelä-telineillä"

Tasakattokohteissa yleisin tapa asentaa paneelit on niin sanotuilla kelluvilla "etelä-telineillä", joissa paneelit tulevat 10-15 asteen kulmaan telineeseen, joka "kelluu" katon pinnalla ja pysyy paikallaan painokivien avulla. Tällöin kattoon ei tarvitse tehdä ylimääräisiä reikiä ja kohteen asennus on nopeaa. Ongelmaksi saattaa muodostua, mikäli katolla on paljon erilaisia piippuja ja esteitä. Näiden telineiden avulla saadaan yleensä paneelit sijoiteltua tuoton kannalta erittäin hyvään suuntaan.

Tasakattoasennus "itä-länsi-telineillä"

Joissakin tasakattokohteissa "itä-länsi-telineet" ovat erinomainen valinta. Ne pienentävät paneelien väliä "etelä-telineisiin" nähden. Näin ollen samalle pinta-alalle mahtuu enemmän paneeleja. Ne myös aikaansaavat tasaisemman tuottoprofiilin. Joissakin kohteissa molempien telinetyyppien yhdistäminen on järkevä ratkaisu, mikäli halutaan tasaisin mahdollinen tuotto. Luonnollisesti rakennuksen ilmansuunnat merkitsevät. Tällainen teline on hieman kriittisempi katon muotojen ja esteiden suhteen.

Seinäasennus

Kohteissa, joissa vapaata seinäpinta-alaa on merkittävästi, voi seinäasennus olla erinomainen vaihtoehto. Samoin mikäli kattopinta-ala ei riitä halutun tehoisen voimalan asentamiselle. Seinä-asennus tuottaa keskimäärin 80-85% samantehoisen kattoasenteisen voimalan tuotosta. Tuotta ajoittuu aikaisemmin keväälle ja myöhemmin syksyyn, kesän huipputehojen jäädessä kattoasennusta pienemmäksi.

Hybridipaneelit

Mikäli kohteessa on, tai ollaan siirtymässä maalämpöjärjestelmään (joissain tapauksissa myös muihin lämpöpumppuihin), ovat sähkö ja lämpöä tuottavat hybridipaneelit erinomainen valinta. Ne usein laskevat kaivokentän porauskustannuksia, nostavat lämpöpumpun hyötysuhdetta ja ehkäisevät kaivokentän jäähtymistä. Pienillä tonteilla ne myös toimivat maalämmön mahdollistajana, sillä niiden avulla saadaan samalla alueelle sijoitettua huomattavasti enemmän porakaivoja.

Lue lisää hybridipaneeleista

Asiantuntijat palveluksessasi

Jarno Kautto

044 4915107

jarno.kautto@energio.fi

Vesa Robertsson

0407231191

vesa.robertsson@energio.fi

Esa Ketola

esa.ketola@energio.fi

+358 50 3628787