Aurinkosähkö taloyhtiöille

Energiayhteisöt ovat tehneet aurinkosähköjärjestelmistä todella kannattavia taloyhtiöille

Pyydä tarjous

Aurinkopaneelit taloyhtiöille

Yli 15000 paneelin kokemus

Toimitamme kaiken kokoisiin aurinkopaneelit taloyhtiökohteisiin erillistalokohteista aina suuriin kerros- ja rivitaloihin yli 15000 paneelin kokemuksella.


Aurinkosähköjärjestelmä mitoitetaan asiantuntijamme toimesta kohteen sähkönkulutuksen ja mahdollisen energiayhteisön mukaan niin, että järjestelmän taloudellinen hyöty saadaan maksimoitua. Mitoituksessa on hyvä ottaa myös huomioon esimerkiksi tulevaisuudessa hankittava sähköautojen latauspisteet, lämpöpumppu tai muut sähkönkulutukseen merkittävästi vaikuttavat tekijät

Energiayhteisö mahdollistanut suuremmat ja kannattavat järjestelmät

Lakimuutos teki aurinkosähköjärjestelmän hankkimisesta kannattavaa taloyhtiöille.

Taloyhtiö voi nyt perustaa paikallisen energiayhteisön, joka rinnastetaan sähkön pientuottajaan. Tällöin taloyhtiön ei tarvitse maksaa tuottamastaan sähköstä veroja. Aurinkosähkön tuoton voi jyvittää taloyhtiön asukkaille kiinteistösähkön lisäksi. Näin ollen aurinkovoimalasta saadaan irti suurin mahdollinen hyöty.

Muutamia referenssejä taloyhtiöistä

Kerrostaloyhtiö Helsinki

 • 5 kerrostalon katolla yhteensä 315 paneelia

Paritaloyhtiö Espoo

 • 8 asunnon paritaloyhtiö
 • Jokaisen asunnon katolla 12 paneelin voimala

Kerrostaloyhtiö Helsinki

 • Kahden kerrostalon katolla yhteensä 274 paneelia

Uudiskerrostaloyhtiö Helsinki

 • 7 kerrostalon kokonaisuus
 • Jokaisen katolla aurinkovoimala
 • Yhteensä 164 paneelia

Paritaloyhtiö Vantaa

 • 14 asunnon paritaloyhtiö
 • Jokaisen asunnon katolla 9-11 paneelia

Rivitaloyhtiö Helsinki

 • 13 asunnon rivitaloyhtiö
 • 40 paneelin järjestelmä keskitetyllä invertterillä

Asennus vaihtoehdot

Harjakattoasennus

Harjakattoasennus on yleisin tapa asentaa aurinkopaneelit. Paneelit tulevat katon suuntaisesti. Tällä tavoin saadaan katolle yleensä maksimaalinen määrä paneeleita. Telineitä on saatavilla kaikille yleisimmille harjakattotyypeille. Tosin jotkin erikoistiilet ja ruoteiden sijoittelut voivat estää asennuksen. Vaikka katon kulma ei olisi optimaalinen, on katonsuuntainen asennus yleensä kattavampi tapa asentaa kuin säätökolmiot.

Tasakattoasennus "etelä-telineillä"

Tasakattokohteissa yleisin tapa asentaa paneelit on niin sanotuilla kelluvilla "etelä-telineillä", joissa paneelit tulevat 10-15 asteen kulmaan telineeseen, joka "kelluu" katon pinnalla ja pysyy paikallaan painokivien avulla. Tällöin kattoon ei tarvitse tehdä ylimääräisiä reikiä ja kohteen asennus on nopeaa. Ongelmaksi saattaa muodostua, mikäli katolla on paljon erilaisia piippuja ja esteitä. Näiden telineiden avulla saadaan yleensä paneelit sijoiteltua tuoton kannalta erittäin hyvään suuntaan.

Tasakattoasennus "itä-länsi-telineillä"

Joissakin tasakattokohteissa "itä-länsi-telineet" ovat erinomainen valinta. Ne pienentävät paneelien väliä "etelä-telineisiin" nähden. Näin ollen samalle pinta-alalle mahtuu enemmän paneeleja. Ne myös aikaansaavat tasaisemman tuottoprofiilin. Joissakin kohteissa molempien telinetyyppien yhdistäminen on järkevä ratkaisu, mikäli halutaan tasaisin mahdollinen tuotto. Luonnollisesti rakennuksen ilmansuunnat merkitsevät. Tällainen teline on hieman kriittisempi katon muotojen ja esteiden suhteen.

Seinäasennus

Kohteissa, joissa vapaata seinäpinta-alaa on merkittävästi, voi seinäasennus olla erinomainen vaihtoehto. Samoin mikäli kattopinta-ala ei riitä halutun tehoisen voimalan asentamiselle. Seinä-asennus tuottaa keskimäärin 75-85% samantehoisen kattoasenteisen voimalan tuotosta. Tuotta ajoittuu aikaisemmin keväälle ja myöhemmin syksyyn, kesän huipputehojen jäädessä kattoasennusta pienemmäksi.

Hybridipaneelit

Mikäli kohteessa on, tai ollaan siirtymässä maalämpöjärjestelmään (joissain tapauksissa myös muihin lämpöpumppuihin), ovat sähkö ja lämpöä tuottavat hybridipaneelit erinomainen valinta. Ne usein laskevat kaivokentän porauskustannuksia, nostavat lämpöpumpun hyötysuhdetta ja ehkäisevät kaivokentän jäähtymistä. Pienillä tonteilla ne myös toimivat maalämmön mahdollistajana, sillä niiden avulla saadaan samalla alueelle sijoitettua huomattavasti enemmän porakaivoja.

Lue lisää hybridipaneeleista

Asiantuntijat palveluksessasi

Esa Ketola

esa.ketola@energio.fi

+358 50 3628787

Vesa Robertsson

0407231191

vesa.robertsson@energio.fi

Jarno Kautto

044 4915107

jarno.kautto@energio.fi