• Energiaratkaisut maatiloille

  • Maatilan energiakustannukset kuriin tarjoamillamme energiaratkaisuilla

Energiaratkaisut maatiloille

Maatilan energiakustannukset kuriin tarjoamillamme energiaratkaisuilla Pyydä tarjous

Ratkaisut maatiloille

Korkea tuki maksimoi kannattavuuden

Maatilojen energiainvestointien tuki on toistaiseksi 50% hyväksytyistä kustannuksista.

Nyt menossa oleva haku päättyy tosiaan 15.1.2024 ja seuraava 15.3.2024.

Elyn asiantuntijan mukaan ratkaisuista maalämpö, aurinkopaneelit, tuulivoimalat ja akustoratkaisut ovat mahdollisia tuen kohteita.

Edellytyksenä on energian käyttö maatalouden tuotantotoiminnassa (laskelma energian käytöstä) ja maatalouden jatkuva kannattavuus (ei tulorajoja enää).

Kattoasenteiset aurinkopaneelit

Maatiloilla sähkön kulutusprofiili osuu usein erittäin hyvin yksiin aurinkosähkön tuotannon kanssa. Kattopinta-alaa on myös usein riittämiin ilman varjostuksia.

Tuulivoima

Tuulivoima tuottaa energiaa ympäri vuoden ja vuorokauden. Tästä syystä se tasapainottaa aurinkosähköä erittäin hyvin. Kauttamme Tallinnassa valmistetut Tugen tuulivoimalat neljässä eri koossa.

Lue lisää

Maa-asenteiset aurinkopaneelit

Maatiloilla on usein paljon tilaa asentaa paneelit maahan, jolloin ne saadaan optimaaliseen suuntaan ja kulmaan. Samalla hyödynnetään kaksipuoleisten lasi-lasi paneelien taustapuolen tuotto jopa +25%. Lisäksi paneelit on helppoa pitää puhtaana lumesta ja ne muusta liasta.

Lue lisää

Älykkäät akustot

Akustoratkaisu, joka on useissa tapauksissa voitollinen päivästä yksi! 10 vuoden täyshuolto leasing. Älykkyytensä ansiosta rakennus osallistuu kantaverkon taajuussäätöön ja reservimarkkinaan samalla kun akusto optimoi sähkön hintaa pörssisähkön avulla riippumatta millainen sähkösopimus sinulla on. Oma tuotanto saadaan maksimaalisesti hyödynnettyä. Varavirtalähteenä kytkeytyy päälle millisekunneissa sähkökatkon sattuessa. skaalautuu 130 kWh/45 kW välein.

Energiakattoremontti

Uudenlainen kattopinnoitus joka säästää todella paljon jäähdytysenergiaa. Katto säilyy 20-25 asteisena kesällä, jolloin sisällä on ihanan viileää. Heijastaa valosta 85% pois. Kaikille kattotyypeille. Vanhoille katoille 25 vuotta uutta elinikää murto-osalla kattoremontin hinnasta. Uusille katoille heijastavuus kevytpinnoitteena. 10 vuoden takuu.

Hybridipaneelit

Hybridipaneelit tuottavat sähköä ja lämpöä samaanaikaan. Lämpötilatasot ovat suhteellisen matalia, jolloin Pohjolan oloissa hybridipaneeleilla on paras korvata osa maalämpökaivoista. Tällöin saadaan samalla investoinnilla aurinkosähkö. Hybridipaneeleilla voidaan myös elvyttää jäähtynyt maalämpöjärjestelmä tehokkaasti.

Lue lisää

Lämmön kausivarastointi

Maatiloilla lämmön tarve voi olla suurta. Näihin tilanteisiin pystytään maaperään, etenkin savi- ja hiekkapohjaisiin maaperiin, rakentamaan lämmölle kausivaraston. Varaston avulla pystytään siirtämään suuria määriä lämpöä kesästä talveen yli 50% hyötysuhteella. Ratkaisu skaalautuu noin 350 MWh:sta aina 5 GWh kokoluokkaan. Hiilidioksipäästöt 0 ja energian hinta riippuen tuotantotavasta todella alas.

Lue lisää

Aurinkolämpökatto

Rakennuksen katto, katon lape, tai osa lappeesta voidaan rakentaa aurinkolämpökeräimeksi. Samoin kyseinen keräin voidaan asentaa maahan. Näin saadaan aikaan todella tehokkaasti korkeita lämpötiloja kerääviä pinta-aloja, joita voidaan yhdistää esimerkiksi lämmön kausivarastointiin jolloin tuotettu lämpö on ilmaista.

Lue lisää

Lisätietoja

Tarjouspyynnöt

Tarjouspyynnöt, puhelimitse, sähköpostitse, chatin tai tarjouspyyntölomakkeen kautta.

Esa Ketola

esa.ketola@energio.fi

+358 50 3628787

Vesa Robertsson

vesa.robertsson@energio.fi

+358 40 7231191

Jarno Kautto

jarno.kautto@energio.fi

+358 44 4915107