Aurinkolämpökatto

Koko katto tuottamaan energiaa. Aurinkolämpökatto korvaa perinteisen vesikaton ja tuottaa valtavia määriä ilmaista energiaa siten maksaen itsensä takaisin nopeasti.

Ota yhteyttä

Rakenteisiin integroitu aurinkolämpökatto

Rakenteisiin integroidulla aurinkolämpökatolla tarkoitetaan sitä, että koko rakennuksen katto voidaan rakentaa keräämään lämpöä. Toisin sanoen aurinkolämpökatto korvaa rakennuksen vesikaton, jolloin erillistä huopa-, pelti- tai tiilikattoa ei tarvita. Näin voidaan säästää rakennuskustannuksissa uudiskohteissa tai laittaa kerralla kattoremontti ja energiajärjestelmä kuntoon.

Suomalainen innovaatio

Aurinkolämpökatto on suomalainen innovaatio. Ne valmistetaan mittaan Kokkolassa. Oheisessa kuvassa on aurinkolämpökaton moduuleita lähdössä asennukseen Kaustisen Evankeliselle Opistolle.

Tuottoa jopa marraskuussa

Toisin kuin aurinkopaneelit, aurinkokeräimiltä voidaan saada tuottoa jopa marraskuussa. Oheinen kuva on Kaustisilta, jossa aurinkolämpökatto tuotti yli 8:n tuntia lämpöä marraskuun puolivälissä. Tämä lämpö paransi merkittävästi rakennuksen lämpöpumppujen hyötysuhdetta ja osa jäi jopa varastoitavaksi.

Huippulämpötiloja jo huhtikuussa

Oheisessa kuvaajassa nähdään Kaustisen Evankelisen Opiston aurinkolämpökaton tuotto 18.4.2021. Ulkolämpötila oli tuolloin 14 astetta, mutta aurinkolämpö katto tuotti parhaimmillaan 69:n asteen lämpötiloja.

Lämpötila nousi yli 50 asteeseen jo noin klo 9.30 ja säilyi siellä noin 18.30 saakka.

Aurinkolämpökatto tulee mittaan tehtyinä moduuleina

Aurinkolämpökatto korvaa perinteisen vesikaton ja on nopea ja helppo asentaa

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme

Vesa Robertsson

Toimitusjohtaja

vesa.robertsson@energio.fi

+358 40 7231191

Usein kysytyt kysymykset

Aurinko lämmittää eniten kesällä, miten voin hyödyntää kaiken lämmön?

Aurinkolämpökatto kannattaa usein yhdistää jonkinlaiseen lämpövarastoon, esimerkiksi BTESiin, SpTESiin tai muihin maalämpökaivoihin. Aurinkolämpökatto tarvitsee joka tapauksessa jonkin kohteen mihin purkaa lämpö, ettei katto ala kiehua.

Miten aurinkolämpökatto kestää myrskytuulta?

Aurinkolämpökatto on mitoitettu kestämään yli 50 metrin sekuntivauhtia puhaltavaa tuulta.

Minulla on tasakatto, voinko silti käyttää aurinkokeräinkattoa?

Kyllä voit, aurinkolämpökatossa on sisäänrakennetut 45 asteen kallistuskulmat, jolloin se toimii myös tasakatoille asennettuna. Tasakattoilla täytyy vain huolehtia pienestä kallistuksesta veden poistumisen varmistamiseksi.

Tarvitseeko koko katon olla aurinkolämpökattoa?

Mikäli lämmöntarve on vähäinen tai mistä tahansa muusta syystä voidaan vain toinen lape tai osa rakennuksen katosta rakentaa aurinkolämpökatoksi.

Vaatiiko aurinkolämpökaton asennus jotakin erikoisvalmisteluja?

Ei, aurinkolämpökatto asennetaan samaan tapaan kuin muutkin katot. Esikatteen päälle tulee pysty ja vaakarimoitus joihin katto asennetaan. Asennus on nopeaa niin mekaanisen asennuksen kuin putkitöiden osalta.

Kestääkö kattoni aurinkokaton painon?

Aurinkolämpökatto painaa noin 17 kiloa neliö silloin kun se on täynnä nestettä. Aurinkolämpökatto on kuitenkin monin verroin normaalia peltikattoa jäykempää, jolloin katon kantavuus usein paranee aurinkolämpökaton myötä. Lisäksi se on mitoitettu kestämään suuria lumikuormia.