Aurinkosähköjärjestelmät yrityksille

Älä kärvistele energialaskujen kanssa! Tuota merkittävä osa energiastasi itse

Pyydä tarjous

Erinomainen vihreä sijoitus

Aurinkopaneelit sopivat yrityskohteisiin erinomaisesti. Suurella osasta yrityksiä kulutusprofiili on aurinkoenergian hyödyntämiseen kannalta erinomainen, jolloin kulutus sekä aurinkoenergian tuotanto kohtaavat erittäin hyvin.

Takaisinmaksuajat liikkuvat 3-8 vuoden välissä ja sijoitetun pääoman tuotto on korkea jopa 15-35%.

Energiatuki parantaa järjestelmien kannattavuutta

Yrityskohteissa aurinkosähköjärjestelmien kannattavuutta parantaa Business Finlandin myöntämä energiatuki.

  • Energiatuki aurinkosähköjärjestelmille 15%
  • Haemme energiatuen puolestasi, joten voit ottaa rennosti ja nauttia hankinnastasi.

Nyt kauttamme leasing-rahoitus energiajärjestelmän hankintaan

Leasing soveltuu erinomaisesti aurinkopaneelien rahoittamiseen. Kohde voi olla jopa kassavirtapostiivinen päivästä 1 lähtien.

  • Asiakas ei tee alkuinvestointia voimalaan vaan maksaa järjestelmästä kuukausierää
  • Tyypillisesti vuokra-aika on 36-72 kk
  • Jäännösarvo on usein 0€, jolloin voimala on lunastettu vuokra-ajan lopuksi. 
  • Leasing ei näy taseessa velkana
  • Leasingin arvonlisäverot ovat kuukausittain vähennyskelpoisia
  • Leasingin kuukausierä näkyy kirjanpidossa vuokraeränä, jonka voit vähentää verotuksessa kokonaan tuloksesta.

Kuvassa 373 kWp järjestelmän kumulatiivinen kassavirta asiakkaan 17 sentin energian hinnalla.

Kauttamme saat päätöksen rahoituksesta parissa päivässä. Pyydä tarjous.

Yrityskohteet räätälöidään tarpeen mukaan

Yrityskohteita on monenlaisia ja niin on ratkaisuitakin. Siksi ratkaisumme yrityskohteisiin ja liikekiinteistöihin räätälöidään aina tarpeen mukaan kokonaistarpeeseen. Samalla voidaan kartoittaa esimerkiksi sähkötöiden ja sähköauton latauspisteiden tarve, tai tarpeet laajempaan energiatehokkuushankkeeseen.

Kokemusta pienestä ja suuresta

Energiolla on kokemusta niin pienien kuin suurten yrityskohteiden aurinkovoimaloiden toteutuksesta. Pienemmät yrityskohteet ovat olleet 10 paneelin järjestelmiä. Suurimmat kohteet ovat ollaat yli 1500 paneelia.

Energio on Suomen vahvimpien yritysten joukossa

Energio on Suomen vahvimpien yritysten joukossa, jotta voit olla varma, että olemme jatkossakin palvelemassa yritystänne olipa kyse sitten järjestelmän laajentamisesta, uudesta järjestelmästä tai takuuasioiden hoidosta

Voiko kattoremontille saada energiatukea?

Monen teollisuushalllin, toimitilan, koulun, toimiston tai muun rakennuksen katto aiheuttaa ongelmia, vuotaa, on vaikea korjata tai on jo tullut ti...

Asennus vaihtoehdot

Harjakattoasennus

Harjakattoasennus on yleisin tapa asentaa aurinkopaneelit. Paneelit tulevat katon suuntaisesti. Tällä tavoin saadaan katolle yleensä maksimaalinen määrä paneeleita. Telineitä on saatavilla kaikille yleisimmille harjakattotyypeille. Tosin jotkin erikoistiilet ja ruoteiden sijoittelut voivat estää asennuksen. Vaikka katon kulma ei olisi optimaalinen, on katonsuuntainen asennus yleensä kattavampi tapa asentaa kuin säätökolmiot.

Tasakattoasennus "etelä-telineillä"

Tasakattokohteissa yleisin tapa asentaa paneelit on niin sanotuilla kelluvilla "etelä-telineillä", joissa paneelit tulevat 10-15 asteen kulmaan telineeseen, joka "kelluu" katon pinnalla ja pysyy paikallaan painokivien avulla. Tällöin kattoon ei tarvitse tehdä ylimääräisiä reikiä ja kohteen asennus on nopeaa. Ongelmaksi saattaa muodostua, mikäli katolla on paljon erilaisia piippuja ja esteitä. Näiden telineiden avulla saadaan yleensä paneelit sijoiteltua tuoton kannalta erittäin hyvään suuntaan.

Tasakattoasennus "itä-länsi-telineillä"

Joissakin tasakattokohteissa "itä-länsi-telineet" ovat erinomainen valinta. Ne pienentävät paneelien väliä "etelä-telineisiin" nähden. Näin ollen samalle pinta-alalle mahtuu enemmän paneeleja. Ne myös aikaansaavat tasaisemman tuottoprofiilin. Joissakin kohteissa molempien telinetyyppien yhdistäminen on järkevä ratkaisu, mikäli halutaan tasaisin mahdollinen tuotto. Luonnollisesti rakennuksen ilmansuunnat merkitsevät. Tällainen teline on hieman kriittisempi katon muotojen ja esteiden suhteen.

Seinäasennus

Kohteissa, joissa vapaata seinäpinta-alaa on merkittävästi, voi seinäasennus olla erinomainen vaihtoehto. Samoin mikäli kattopinta-ala ei riitä halutun tehoisen voimalan asentamiselle. Seinä-asennus tuottaa keskimäärin 80-85% samantehoisen kattoasenteisen voimalan tuotosta. Tuotta ajoittuu aikaisemmin keväälle ja myöhemmin syksyyn, kesän huipputehojen jäädessä kattoasennusta pienemmäksi.

Hybridipaneelit

Mikäli kohteessa on, tai ollaan siirtymässä maalämpöjärjestelmään (joissain tapauksissa myös muihin lämpöpumppuihin), ovat sähkö ja lämpöä tuottavat hybridipaneelit erinomainen valinta. Ne usein laskevat kaivokentän porauskustannuksia, nostavat lämpöpumpun hyötysuhdetta ja ehkäisevät kaivokentän jäähtymistä. Pienillä tonteilla ne myös toimivat maalämmön mahdollistajana, sillä niiden avulla saadaan samalla alueelle sijoitettua huomattavasti enemmän porakaivoja.

Lue lisää hybridipaneeleista

“Paneelien hankinta toimitilan kattoremontin yhteydessä oli erinomainen veto. Rakennuksessa kuluu uskomattoman paljon sähköä jäähdytykseen kesällä. Silloin kun jäähdytystä tarvitaan eniten, myös paneelit tuottavat parhaiten.”

- Tapio, Eurocoding Oy

Pyydä tarjous

Lisätietoja

Tarjouspyynnöt

Tarjouspyynnöt mieluiten chatin tai tarjouspyyntölomakkeen kautta.

Jarno Kautto

jarno.kautto@energio.fi

+358 44 4915107

Vesa Robertsson

vesa.robertsson@energio.fi

+358 40 7231191

Esa Ketola

esa.ketola@energio.fi

+358 50 3628787