Energiaratkaisut yrityksille

Kokoamme yrityksenne tarpeisiin parhaan kokonaisuuden

Yritysten tarpeet ja tavoitteet vaihtelevat suuresti energiaratkaisuiden ja vihreän siirtymän osalta. Haitpa sitten taloudellista säästöä, hiilijalanjäljen pienentämistä tai vaikka mahdollisimman suurta energiaomavaraisuutta, muodostamme ja toteutamme  kohteeseenne parhaan mahdollisen kokonaisuuden. 
 • Avaimet käteen toteutus

  Teemme energiaratkaisuiden hankinnan teille helpoksi suunnittelusta toteutukseen ja ylläpitoon. 
 • Onnistu vihreässä siirtymässä

  Autamme teitä hyödyntämään vihreän siirtymän tarjoaman mahdollisuuden säästää energiakuluissa parhaalla mahdollisella tavalla. 
 • Monipuoliset rahoitusratkaisut

  Tarjoamme yrityksille monipuoliset rahoitusratkaisut vihreiden investointien rahoittamiseksi.
DJI_0363

Ratkaisumme yrityksille

Aurinkopaneelit

Nimeton_malli_35
 • Aurinkopaneelit katolle

  Yleisin tapa asentaa aurinkopaneelit on rakennuksen katolle. Paneelit voidaan asentaa harjakatolle lappeen suuntaisesti tai tasakatolle joko etelä tai itä-länsi telineillä.
 • Aurinkopaneelit seinälle

  Aurinkopaneelien asentaminen seinälle on lisääntynyt merkittävästi. Tuotto jää hieman kattoasennuksista, mutta tuottoa saadaan suhteessa enemmän keväällä ja syksyllä. 
 • Aurinkopaneelit maahan

  Maa-asenteiset aurinkovoimalat soveltuvat yrityksille erittäin hyvin mikäli tontilla on siihen tilaa. 

Sähköautojen lataus

Zaptec_2023_by-Marthe-Thu-18_Pro
 • Latausratkaisut kokonaistoimituksena

  Latausratkaisut sisältävät varsinaisten latauspisteiden ohella usein kaapelointia, sähkökeskusten uusimista, latauskeskustenrakentamista, maarakennustöitä ja paljon muuta. Toimitamme latausratkaisut kokonaisratkaisuina.
 • Skaalautuva latausinfra

  Latausratkaisuja suunnitellessa otamme huomioon nykyiset ja tulevat tarpeenne, jotta latausratkaisua on helppo tarvittaessa laajentaa lataustarpeen kasvaessa.
 • Pakollinen 2025 mennessä

  EU-maissa uusi direktiivi vaatii toimitilan omistajan varustamaan parkkipaikalle sähköauton latauspaikan. Kun kiinteistöllä on yli 20 parkkipaikkaa, pitää rakennuttaa vähintään yksi latauspaikka.

Älykkäät akustot

63e4275af62bdda1bfb920e1_Cactos-One-thumbnail-170
 • Osallistu sähkön reservimarkkinaan

  Älykkäät akustot osallistuvat useiden kymmenien kohteiden laivastona Fingridin sähkön reservimarkkinoille. Tällöin jokaisesta akustosta maksetaan merkittävä reservimarkkinatuotot sen haltijalle. 
 • Siirrä sähköä käytön mukaan

  Älykäs akusto siirtää sähköä halvoilta tunneilta kalliille tunneille minimoiden energiakustannukset olipa yritykselläsi pörssisähkö tai sähkön hintakiinnitys.
 • Maksimoi oman tuotannon hyödyntäminen

  Älykkäät akustot mahdollistavat itsetuotetun aurinko- tai tuulisähkön maksimaalisen hyödyntämisen. Usein voimala pystytään myös mitoittamaan suuremmaksi, sillä tavallisesti myyntiin menevä tuotanto voidaan hyödyntää itse.

Energiakattoremontti

6b13da63-15c7-4fde-8472-64c9c003b57d_79f84c18-fb62-4d45-95e7-28578e3d1f93
 • Katolle 25 vuotta lisää elinikää

  Energiakattoremontissa käytettävä CoolRoof-pinnoite muodostaa kattoon 900% venyvän, 100% UV-suojatun, ilma- ja vesitiiviin heijastavan kumipinnan. Ratkaisulla on 10 vuoden takuu ja 25 vuoden tekninen elinikä. Tämän jälkeen uusiminen tapahtuu helposti kevytpinnoittamalla. Uudet katot voidaan tehdä suoraan kevytpinnoituksella jolloin kustannukset ovat pienet, mutta katto on parempi kuin uusi.  
 • Katto jopa 60 astetta viileämpi kesällä

  CoolRoof-pinnoite heijastaa 86% auringon valosta pitäen katon viileänä kesällä. Tällöin rakennuksen lämpökuorma putoaa merkittävästi, ilmanvaihtokoneet toimivat paremmin ja jäähdytyskustannukset laskevat. 
 • Huomattavasti tavanomaisia kattoremontteja halvempi

  Energiakattoremontin avulla voidaan säästää jopa 70% kustannuksista tavanomaiseen kattoremonttiin verrattuna. Riippuen katon lähtökunnosta ja pinta-alasta, ratkaisu maksaa keskimäärin 25-65€/m2.

Hybridipaneelit

SPRING4_Panneau_Hybride_non_isole_-_face_et_dos
 • Sähkö ja lämpö samasta paneelista

  Hybridipaneelit tuottavat sähköä ja merkittäviä määriä matalalämpöitä lämpöenergiaa. Lämmön tuotanto tapahtuu aurinkokennojen lämpeämisen lisäksi esimerkiksi ulkoilmasta ja sadevedestä absorboimalla. Hybridipaneeli tuottaa 7-8x energiaa tavanomaiseen aurinkopaneeliin verrattuna. 
 • Korvaa 25 metriä maalämpökaivoa

  Saatava lämpöenergia vertautuu maalämpökaivoista saatavaan lämpöenergiaan, jolloin hyridipaneeleilla voidaan korvata noin kolmannes maalämpökaivoista esimerkiksi ahtaalla tontilla. Samoin jäähtyvät maalämpökaivot voidaan pelastaa ratkaisun avulla. 
 • Taloudellisesti kannattava osa lämmitysjärjestelmää

  Hybridipaneelien taloudellinen kannattavuus muodostuu monen osan summasta. Maalämpökaivojen poraamisessa säästetään suuria summia, hybridipaneelien tuottama maalämpökaivoa korkeampi lämpötila nostaa järjestelmän hyötysuhdetta (SCOP) ja paneelin jäähtyminen nostaa sen sähköntuotantoa noin 10%.

Lavaton tuulivoima

1_IfWaRSRd2MkxQ9YVXmoxQg
 • Rakennettuun ympäristöön suunniteltu

  Lavaton tuulivoima on suunniteltu hyödyntämään rakennukseen osuva tuuli, joka kiihtyy noustessaan rakennuksen seinää pitkin ylös ja muodostaa pyörteen rakennuksen reunalle. Aerodynaaminen siipi vahvistaa pyörteen aikaansaamaa paine-eroa ja ratkaisu imee ilman lävitseen.
 • Uusi innovatiivinen teknologia

  Lavaton tuulivoima on uusi innovatiivinen teknologia, joka on osoittautunut toimivaksi ensimmäisissä Yhdysvaltoihin tehdyissä asennuksissa. Eurooppaan ensimmäiset asennuksen saadaan syksyllä 2024. Oletteko te mukana näissä?
 • Yksinoikeudella Suomessa

  Aerominen lavattomat tuulivoimalat ovat Suomessa saatavilla Energion kautta yksinoikeudella. 

Tuulivoima

TUGE50_2-1_large_6cc1af9d-e770-4242-9be3-90e778a04ac2
 • Energiaa läpi vuoden

  Tuulivoima tuottaa energiaa myös talvella ja öisin, jolloin aurinkopaneelit eivät tuota. Yleensä yhdistämällä aurinko ja tuuliratkaisuja saadaan aikaan paras kokonaisuus kohteissa, joissa tuulivoima on mahdollinen. 
 • 10-250 kW mallit

  Tuge tuulivoimaloita on saatavilla 10, 15, 20, 60, 90, 150 ja 250 kW malleina. Ne on suunniteltu ammattikäyttöön ja kestämään. 
 • Suunniteltu ja valmistettu Virossa

  Tuge tuulivoimalat on suunniteltu ja valmistettu Virossa.

Lämmön kausivarastointi

arctic-village
 • Kesän lämpö käytettäväksi talvella

  Suomalaisen teknolgian avulla kesällä tuotettu lämpö voidaan siirtää maaperässä noin 50% hyötysuhteella käytettäväksi talvella. 
 • Skaalautuva ratkaisu

  Ratkaisu skaalautuu noin 350 MWh lämmöntarpeesta aina useisiin GWh lämmöntarpeisiin. Se soveltuu yksittäisten rakennusten lämmittämiseen, alueellisiin lämpöverkkoihin, kuin osaksi kaukolämpöverkostoa. 
 • Yhdistettävissä useisiin eri lämmönlähteisiin

  Ratkaisu voidaan ydistää aurinkokeräimiin, aurinkokeräinkattoon, hukkalämpöön tai vaikkapa hyödyntämään kaukolämmön ylijäämälämpöä.
WhatsApp_Image_2024-05-09_at_14

Kuinka prosessi etenee

Teemme energiaratkaisuiden hankinnasta teille helppoa. Alkuun pääset helposti. Yleensä prosessimme etenee seuraavasti: 
 • Yhteydenotto

  Kaikki alkaa yhteydenotosta. Ole meihin matalalla kynnyksellä yhteydessä olipa sinulla tarkka ajatus siitä mitä haluat tai haluat vain keskustella miten energiaratkaisumme voisivat hyödyttää teitä.
 • Indikatiivinen tarjous

  Ensivaiheen keskustelun pohjalta muodostamme nopeasti indikatiivisen tarjouksen siitä, millainen kokonaisuus voisi sopia kohteeseen. Näin saatte nopeasti tiedot siitä, millaisia hyötyjä ratkaisu aikaansaa ja miltä se näyttää taloudellisesti. 
 • Tarjouksen tarkennus

  Mikäli indikatiivinen tarjous vaikuttaa teistä siltä, että sen perusteella voidaan keskustelua jatkaa, lähetään tarkentamaan tarjousta erilaisten kohteesta saatavien tietojen ja mahdollisten kohdekäyntien avulla. Tässä vaiheessa voidaan myös kilpailuttaa rahoitusratkaisut sekä muutoin valmistella hanketta. 
 • Toteutus

  Kun yhteisymmärrys sopivimmasta ratkaisusta on saavutettu, toteutamme hankkeen ammattitaitoisten asentajiemme ja työnjohdon toimesta.
 • Ylläpito

  Osa ratkaisuistamme, kuten älykkäät akustot sisältävät täyshuollon. Muissa ratkaisuissa voimme hankkeen toteutuksen jälkeen, voimme solmia ylläpitosopimuksen tarpeidenne mukaan. Luonnollisesti huolehdimme asennustakuista ilman ylläpitosopimustakin.