Pilottikohteita vallankumoukselliselle lavattomalle tuulivoimalalle!

Tuulivoiman hyödyntämiseen rakennuksissa on ollut Suomessa paljon haasteita. Nyt asiaan on tulossa ratkaisu suurempien kiinteistöjen kohdalle. Nimittäin Aeromine Technologies on kehittänyt lavattoman, tai liikkeettömän tuulivoimalan, kuten yhtiö itse nimittää. Liikkeetön tarkoittaa sitä, että ratkaisussa ei ole ulospäin näkyviä liikkuvia osia. Näin ollen ratkaisu ei myöskään tuota tavanomaiselle tuulivoimalle ominaisia ongelmia, kuten ääntä tai värinää. 

Teknologiassa energian tuotto perustuu tuulesta ja ilman ylöspäinvirtauksesta yhdessä ratkaisun aerodynamiikan kanssa syntyvään alipaineeseen. Ratkaisu tuottaa suoraan kiinteistöön sopivaa sähköä ilman erillistä invertteriä. Se kestää myös hurjia myrskytuulia ja toisaalta käynnistyy erittäin pienellä tuulikuormalla. 

Aeromine on tarkoitus yhdistää aurinkosähkön kanssa, jolloin saadaan aikaan erittäin tasainen tuotto erilaisissa olosuhteissa. Suomessa tämä on erittäin tervetullut ominaisuus, sillä talvet ovat keskimäärin kesää tuulisempia, samoin kuin pilviset ja sateiset päivät. Näin ollen yhdessä ratkaisut tuottavat uusiutuvaa energiaa ympäri vuoden ja ympäri vuorokauden. 

 

Hyvissä olosuhteissa yksi Aeromine tuottaa 10 - 15000 kWh sähköä vuodessa. Yhdistettynä ratkaisun hintatasoon, saadaan aikaan taloudellisesti erittäin kannattava investointi, jonka takaisinmaksuajat jäävät todella lyhyiksi. 
Voimme ilolla ilmoittaa etsivämme ensimmäisiä pilottikohteita ratkaisulle Suomessa. 

Mitä pilotissa?

 • Pilotoidaan Aerominen toimivuutta ja tuottoa suuremmissa kiinteistöissä Suomen olosuhteissa. Ratkaisu on sellainen, että se kestää lumet ja tuulet. 
 • Mieluisinta olisi yhdistää ratkaisu aurinkosähköön tai hybridipaneeleihin, jotta voidaan helposti verrata ja todentaa ratkaisuiden tasapainottava vaikutus eri vuodenaikojen ja erilaisten sääolosuhteiden välillä.. 
 • Mikäli kohde kuuluu energiatukien piiriin, haetaan kohteelle energiatuki. Koska kyseessä on uusi teknologia, pitäisi pilottikohteiden saada korotettu energiatuki. Korotettu energiatuki on 20-40% investoinnin arvosta. 
 • Optiona, pilotointi voidaan yhdistää myös kumppanimme akustoratkaisuun, jolloin yöaikaan tuotettu tuulisähkö saadaan hyödynnettyä, laajempaan energiatehokkuushankkeeseen tai muihin ratkaisuihin.

Millaisia pilottikohteita haemme?

Kaikkiin kohteisiin ratkaisu ei luonnollisesti sovi
 • Mielellään 15 metriä korkea tai korkeampi. Matalampikin rakennus menee mikäli kohde on erittäin tuulinen, mäellä, alueen korkein rakennus, täysin avaralla paikalla, rannalla yms. Ratkaisu hyötyy julkisivua pitkin nousevasta tuulesta.
 • Mielellään avaralla paikalla
 • Tasakatto
 • Esimerkiksi teollisuusrakennus, halli, kerrostalo, sairaala
 • Tarpeeksi suuri kohde. Yksi Aeromine ottaa noin 5 m tilan. Optimitilanteessa pilotoinnissa kohteeseen asennetaan 5 Aerominea tai enemmän. 

 

Millaiset kohteet eivät sovi pilottikohteeksi

 • Omakotitalot
 • Pienet rakennukset
 • Todella matalat rakennukset
 • Rakennukset, jotka ovat metsässä, katveessa tai muutoin tyynellä paikalla
 • Harjakatto kohteet

 

Pilottien aikataulu

Pilotit ovat Aerominen tuulivoimaloiden osalta tarkoitus toteuttaa, riippuen hieman Aerominen aikataulusta 2023 Q3-4 - 2024 Q1 aikana. 

Aurinkosähköjärjestemien, hybridipaneelien ja muiden ratkaisuiden osalta hankeet voidaan luonnollisesti toteuttaa aiemmin.  

Mukaan pilottiin!

Kohteita pilotoinnissa on rajattu määrä ja ennakoimme pilotin täyttyvän nopeasti. Ilmoita siis kohteesi meille pikimmiten. Se ei sido sinua mihinkään. Ensimmäisessä vaiheessa teemme kohteen soveltuvuudesta arvion. 

Yhteydenotot 

Vesa Robertsson

vesa.robertsson@energio.fi

0407231191

3 kommenttia

 • Topeliuksenkatu 7:ssa (00250) on 9-kerroksinen kiinteistö varsin tuulisella paikalla. Olen ymmärtänyt, että hallituksemme pohtii erilaisia mahdollisuuksia. Tässä olisi yksi. Olen informoinut asiasta.

  Ilkka Huovio
 • Tarjoa Skanskalle Hämeenlinnaan rakennettavan uuden sairaalan katolle. Neljä kerrosta + konehuone, tuulee jatkuvasti koska paikka on harjun rinteessä.

  Kyösti Kuitula
 • Hei,

  Toimin Kauppakeskus Myllyn kiinteistöpäällikkönä ja olisin kiinnostunut kuulemaan lisää tästä pilotoinnista.

  Yt, Janne Hynynen, puh: 050 461 9898

  Janne Hynynen

Jätä kommentti