Energio toimittaa Kauppakeskus Myllyyn julkisivuun asennettavat aurinkopaneelit

Kauppakeskus Mylly on kunnostautunut vihreänä kauppakeskuksena. Kauppakeskuksen katolla on jo noin 1200 aurinkopaneelia ja se on saanut esimerkiksi LEED Gold -ympäristösertifikaatin. Nyt Myllyn vihreys laajenee yli 800:n seinälle asennettavan aurinkopaneelin verran. 

Voimme ilolla tiedottaa, että Energio toimittaa yhdessä Swecon ja Rakennustoimisto Jussit Oy:n kanssa tämän todennäköisesti Suomen suurimman aurinkopaneelien seinäasennuksen. 

Seinälle asennettuna tuottoprofiili on erilainen

Asennettaessa seinälle, aurinkopaneelien tuottoprofiili on erilainen kuin katolle asentaessa. Seinälle asennettuna paneelin kokonaistuotto jää matalammaksi optimaaliseen suuntaan katolle asennettuun verrattuna johtuen keskikesän heikommasta tuotosta. Seinäasennus tarjoaa se kuitenkin muita etuja, jotka ovat Suomen olosuhteissa erityisen kiinnostavia.

Syksyllä, talvella ja keväällä aurinko paistaa matalasta kulmasta, jolloin se osuu optimaalisesti seinälle asennettuihin paneeleihin. Näin ollen tuotto syksyllä, talvella ja keväällä on korkeampi verrattuna kattoasenteiseen voimalaan. Auringon säteilyteho on toki talvella todella matalaa, mutta seinäasennus tarjoaa silti huomattavasti tasapainoisemman tuoton, etenkin kun se yhdistetään katolle asennettuihin paneeleihin. 

Seinälle asennettuna paneelit eivät myöskään peity lumeen ja jäähän, jolloin niiden on mahdollista tuottaa myös talvella. 

Mallinnoksesta nähdään kuinka lähellä esimerkiksi maaliskuun ja lokakuun tuotto on keskikesän tuottoa seinäasenteisessa voimalassa.

Työt alkavat tammikuussa

Kauppakeskus Myllyssä asennukset alkavat tammikuussa 2024. Voimala asennetaan kolmeen eri kauppakeskuksen osaan. Tulemme päivittämään töiden edistymistä postausten muodossa pitkin talvea. 

Jätä kommentti